Saturday, February 15, 2014

V průběhu času Klout zkoušel trochu nct retest více koketovat s konkrétním obsah, zejména před dvěma


Klout www.klout.com vznikl před mnoha lety ve snaze najít univerzální algoritmus, který by umožnil vypočítat vliv konkrétního jedince v sociálních sítích. Což sice na jednu stranu vypadá skvěle, ale na stranu druhou se to ukázalo jako zásadní problém.
Za dobu své existence ho také několikrát měnil a postupně se snažil přidávat další a další sociální média a zdroje informací nct retest pro určení vlivu. Problém s nejasným algoritmem pak řešil asi spíše více PR než čímkoliv jiným (co jiného mohou být zmínky o 400 signálech místo stávající stovky ). Takže po mnoha a mnoha letech je Klout stále manipulovatelný (tedy jeho skóre, jak říká onomu výslednému univerzálnímu číslu). A stále paradoxně platí, že je občas lepší některou sociální síť Kloutu nedávat po odebrání některé totiž občas skóre roste.
V průběhu času Klout zkoušel trochu nct retest více koketovat s konkrétním obsah, zejména před dvěma roky, kdy zavedl Momenty nct retest a pokusil se uživatelům ukazovat, které jejich příspěvky měly největší vliv na jejich skóre. Univerzální nct retest odpověď na všechno je obsah
Nová podoba Kloutu, kterou můžete nct retest teoreticky získat právě v těchto dnech, je zcela jiná. Klout se změnil v nástroj na doporučování obsahu a doufá, že coby jeho uživatelé budete (jím doporučený) obsah sdílet na sociální sítě. Vedle okamžitého nct retest sdílení je možné i plánovat zveřejnění, ale všechno to má pár zásadních nedostatků první je ten, že ačkoliv do Kloutu můžete napojit řadu sociálních sítí, sdílení je dostupné pouze na Twitter (ten budete muset znovu připojit) a Facebook (kde navíc nemůžete nct retest sdílet nct retest na profil a zároveň i na další stránky).
Veškerá ostatní funkčnost Kloutu je v nové podobě odsunuta a Klout se tak změnil pouze v nástroj na doporučování obsahu. Řekne vám, jak populární je oproti normálu , umožní vám nastavit, nct retest jak hodně podobného obsahu chcete doporučovat. Sdílený obsah můžete doplnit vlastním nct retest textem nct retest (příspěvkem či tweetem) i vlastním obrázkem. nct retest
Od plánovaného zveřejňování nečekejte žádnou inteligenci, prostě nastavíte datum a čas a v uvedenou dobu se příspěvek nct retest zveřejní. Další plánování bohužel neberou v úvahu to, že už něco máte naplánované (což je, řekl bych, dost zásadní nedostatek). Vedle sdílení nct retest nabízených populárních nct retest příspěvků můžete samozřejmě napsat vlastní.
Prozatím chybí i jakékoliv analytické informace. K tomu Klout uvádí, že click tracking, reach and reaction metrics on your Klout posts will be available soon! a sluší se dodat, že vkládané příspěvky používají (samozřejmě) vlastní zkracovač ten umožní Kloutu sledovat prokliky. A pokud trochu využije dalších vlastních informací, tak nejspíš přijde s nějakým způsobem nct retest výpočtu dosahu (reach).
Nadále můžete sledovat dopad jednotlivých sociálních sítí i příspěvků na vaše skóre (a skóre samotné). Nezměnily se ani připojitelné sociální sítě Twitter, Facebook nebo Facebook stránka (zásadní omezení, nelze mít oboje ani více stránek), Instagram, Google+ (nelze připojit nct retest stránku), LinkedIn, Foursquare, Youtube, Tumblr, Blogger, Wordpress.com, Last.fm, Flickr a Yammer.
Neztratily nct retest se ani Perks , tedy poněkud zvláštní systém odměn, který stejně v našich nct retest zapomenutých krajích moc nevyužijete. nct retest Ještě stále můžete Klout využít i pro hledání lidí , kteří mají určité zájmy (musíte použít vyhledávací okénko pro zadávání klíčových slov) a mírně schované jsou i upozornění (notifikace) na to, kdo vám dal +K (uživatelé mohou dalším uživatelům přidělovat odbornost na určitá témata), ale vypadá to, že i tato funkčnost je odsunuta hodně do pozadí.
V Nastavení je tradičně možné vyplnit informace o vás, připojit či odpojit sítě, vypnout upozornění nct retest posílaná e-mailem (tradičně platí, že nejlépe to vypnout zcela všechno), nastavit poštovní adresu pro odměny (Perks), smazat účet (v Privacy), potlačit zobrazování vašich vlivných příspěvků na vašem profilu (ten je přístupný veřejně, viz například klout.com/Medvidekpu nct retest ) a odstraňovat aplikace, které získaly přístup k vašemu nct retest účtu.
Celé je to taková zvláštní změna, Klout chce být místem, odkud sdílíte obsah (což vám umožní nct retest pouze velmi omezeně), případně místem, které vám umožní objevovat populární (osobně se zdráhám používat slovo vlivný ) obsah. Tedy takový, který získá od dalších uživatelů sociálních sítí více pozornosti, nct retest než ten ostatní.
Možnost objevovat populární obsah může samozřejmě být k nezaplacení pro správce nct retest firemních profilů, ale v tomto ohledu je Klout obtížně použitelný. Neumí vybírat obsah podle jazyka či geografie, takže pro výběr těch nejlepších českých příspěvků nct retest ho moc nevyužijete ( TIP: podívejte se na nepřekonatelné www.lajkovani.cz , abyste lépe pochopili, kde žijete ). Pokud ale chcete nct retest Klout použít pro hledání obsahu na určité téma, možná přivítáte další způsob, jak ho dostávat doslova nct retest až pod nos .
Zásadním problémem Kloutu je samozřejmě i nadále to, že nemá žádný obchodní model služba je stále dostupná zdarma a otázkou zůstává, zda Klout nabízí něco, za co by vůbec kdy mělo smysl plat

No comments:

Post a Comment