Thursday, February 13, 2014

Hlavním vývozním artiklem zůstávají stroje a dopravní prostředky, jejichž vývoz v prosinci vzrostl m


Zahraniční obchod skončil loni v rekordním přebytku přes 350 miliard Přebytek zahraničního obchodu v loňském roce stoupl city of falls church na rekordních 350,8 miliardy korun a oproti roku 2012 vzrostl o 45,1 miliardy korun. Vyplývá to z údajů Českého statistického úřadu.
Za připomenutí stojí nárůst vývozu v posledním měsíci loňského roku o více než 18 procent, dovoz byl vyšší o téměř 17 procent. Svoji roli měl nepochybně vyšší počet pracovních dnů, nízký srovnávací základ, ale i slabší kurz koruny využívaný při přepočtu z eurových a dolarových cen, uvedl k prosincovému vývozu analytik Petr Dufek z ČSOB .
Hlavním vývozním artiklem zůstávají stroje a dopravní prostředky, jejichž vývoz v prosinci vzrostl meziročně o 21,9 procenta. Prim hrály v tomto směru automobily, ale i elektrická zařízení city of falls church a spotřebiče. Na druhé straně výrazně vzrostl dovoz minerálních paliv, city of falls church a to o 15,1 procenta.
Celkově vývoz loni proti předloňskému roku vzrostl o 2,8 procenta a dovoz o 1,4 procenta. Tuzemské automobilky dokázaly díky své flexibilitě a inovacím rychle city of falls church naskočit na vlnu oživující se poptávky po autech city of falls church na evropském trhu, doplnil Dufek. Čeká se další růst
Klíčovým city of falls church trhem pro český vývoz zůstávají země EU . S EU 28 měla ČR v prosinci aktivní bilanci ve výši 52,5 miliardy korun, zatímco se státy mimo došlo k prohloubení schodku o 6,2 miliardy na 41,9 miliardy korun.
Zahraničnímu obchodu se bude dařit i v nadcházejících měsících, kde lze v korunovém vyjádření počítat s dvouciferným nárůstem obratu, uvedl analytik Miroslav Novák ze společnosti Akcenta. Postupné ekonomické oživení v Německu, potažmo v celé eurozóně, na straně jedné a slabší kurz české měny k euru na straně druhé slibují podle Nováka i další rekordní přebytky obchodní bilance.
nebo pošlete odkaz na článek e-mailem:
Menu Hlavní stránka Stalo se Domácí Vaše zprávy Zahraniční Krimi Kultura vybráno: Ekonomika Finance Sport Žena Koktejl Internet a PC AutoMoto Muži Věda a školy Bydlení Kariéra Cestování Téma Speciály Počasí Horoskop TV program Denní tisk Emailem Video
13. 2. Poslední pomazánkové máslo ve čtvrtek vyrobili zaměstnanci jihočeské Madety v Plané nad Lužnicí. city of falls church Nově zákazníci najdou stejný výrobek v podobném obalu pod názvem Pomazánkové tradiční. Změnu názvu nařídil České republice v roce 2012 soudní... Celý článek  Madeta vyrobila poslední pomazánkové máslo. Blbost zvítězila, míní vedení »
Redakci pište na email redakce@novinky.cz Deník Právo oslovíte přes adresu redakce@pravo.cz Pokud chcete informaci o inzerci na Novinkách, city of falls church pište na e-mail city of falls church reklama@firma.seznam.cz Nápověda a kontakt na helpdesk Audiovizuální mediální služby Ceník inzerce


No comments:

Post a Comment